Aliciaforssell

Kategori: Tips & Trix

LÄSARFRÅGA: KAN INTE DU GÖRA ETT INLÄGG MED MYSIGA BLOGGAR DU BRUKA LÄSA?

Läsarfråga, Del 2 - KÄNDA BLOGGAR/UTANFÖR FBG. 

 

HANNA FRIBERG. 

Vardagsblogg & om livet i Australien.

 

ELIN.

Modeblogg.

 

 

ELLINOR LÖFGREN.

Vardagsblogg.

 

DANIELA GOGLIA.

Vardags & inspirationsblogg.

 

ANGELICA BLICK.

Modeblogg alla dagar i veckan. Hon vet vad hon håller på med om vi säger så. Stört duktig!

 

LINDA HALLBERG.

Sminkblogg. GRYM.

 

KENZA ZOUITEN.

Vardags & modeblogg.

 

ANDREA HEDENSTEDT.

Mode & vardagsblogg.

 

(Ps. Ställ så många frågor ni vill och kan, svarar på varje kommentar jag får. Kram på er babes.)

Läsarfråga: Kan inte du göra ett inlägg med mysiga bloggar du bruka läsa?

Fick denna frågan utav en läsare igår och absolut kan jag visa några utav de bloggar jag läser.

Får göra det i två delar då det är rätt många.. Del 1 - FALKENBERGARE. 

 

FANNY NILSSON.

En jäkligt bra blogg med fina bilder & massa inspiration.

EMMA ANDERSSON.

En mysig blogg med riktigt fina bilder!

 

ISABELL NILSSON.

En jätte jättemysig blogg där jag känner mig hemma. Isabell kan sätta ord på hur man känner och mår. 

 

KARIN JOHANSSON. 

Även här en mysig vardagsblogg med fina bilder & mycket inspiration.  

 

CHARLOTTE VON BRAUN. 

En inspirationsblogg. Skriver mycket om mode & hennes vardag. 

EMMA AXELSSON.

En rolig blogg där hon skriver om hennes vardag.   

 

LINA NYLANDER.

Ännu en tjej som tar galet fina bilder!!

 

REBECCA SVENSSON.

Skriver mycket om hennes vardag & tankar.

LISA SEVHOLT.

Mycket texter om känslor & livet.

 

LISA BENGTSSON.

Ännu en tjej som skriver mycket om kläder osv. 

 

Infallible foundation.

Var och köpte denna skönheten på flaska i fredags. 

Färgen passar inte riiktigt, men ska använda mig utav bus nu igen och då kommer den sitta fint. 

Den uppnår alla krav tycker jag. Håller verkligen hela dagen som det står att den ska göra. Tränade med den innan och den sitter fortfarande kvar (ska duscha strax, lovar). Tycker dock att det är lite tråkigt att nr 120 är den ljusaste nyansen och den är lite lite för mörk/gul, för mig iallafall. 169kr på kicks och den är din. Perfekt. 

Nytt.

Gick till lindex en snabbis innan för att köpa mig en ny flaska utav favorit-torrschampot. Har inte använt det på typ ett år eftersom att mitt tog slut och jag orkade inte lägga pengar på det. Men nu jäklar.

Har testat torrschampo från olika märken men har tyckt att Batiste är bäst. Denna gången fick det bli "Medium & brunette" eftersom att det passar min hårfärg bäst, nu iallafall.

WHITE.

 

HÄR//HÄR//HÄR

HÄR//HÄR//HÄR

 

Studenten är snart här för många, inte för mig..... Så jag tänkte att jag kunde leta fram mina favoriter bland Nelly.com s klänningar!! Finns ju så mycket fint. Mina absoluta favoriter utav dessa sex är nog de tre översta. Gillar klänningar som är "slappa" och ser bekväma ut!! Länkar finns under ordet "HÄR". Kram.

Nytt år, ny kalender.

Nytt år, ny kalender. 

Ska jag vara helt ärlig så klarar jag inte av mitt liv om jag inte har en kalender. Har ofta väldigt mycket i huvudet samtidigt och glömmer då viktiga saker haha. Och visst, iphonens kalender finns ju men den är så jobbig.. Så jag trivs bäst med att skriva ner allt jag ska göra. Därför gick jag till bokhandeln efter skolan (slutade 11.20, UUUNDERBART) och köpte denna fina kalendern och en anteckningsbok.

Så tips till er som inte kan hålla koll på läxor, fikor, jobb osv: Skaffa er en fin kalender, färgglada pennor och lite tid så kan du sitta och skriva ner allt du har framför dig. 

Ett annat tips är att skriva dagbok. Jag köpte anteckningsboken för att delvis ha den som dagbok. Det är helt galet skönt att skriva av sig i en bok där bara DU har tillgång. Har du mycket ideer, skriv ner. Har du något problem som du inte orkar tänka på mer, skriv ner. OSVOSV. Jättebra faktiskt!! Och tycker du att det är väldigt trist så köp färgglada pennor. Det gör allt så himla mycket roligare. Lovar dig! 

Kram

Vinterfoundation.

Nu när det är vinter blir man väldigt mycket blekare i sin hy, om man inte använder bus, åker till varmare länder eller solar solarium då. Men vi andra som INTE gör det, jag har aldrig lagt mig i ett solarium i hela mitt liv, blir väldigt bleka och det hör till vintern tycker jag om man inte har vart utomlands då! Men IALLAFALL det jag ville säga var att det är väldigt viktigt på vintern att trappa ned några steg med sin foundation!! För man vill verkligen inte ha ett brunt/rosa ansikte och en vit hals. 

Jag själv köpte en ny foundation igår och jag valde en som var 2 nummer ner än vad jag hade innan för att vara på den säkraste sidan. Vissa kan tom behöva gå ner 3 nummer pga att dom blir superbleka denna årstiden medan vissa väljer att bara ta ett steg ifrån den man hade förr! Det beror helt på vilken foundation och märke! 

Men kom ihåg att byta ut din foundation och är du riktigt modig så skippa solpudret. Eller gå ner några nummer på det också, för har du en blek foundation och ett jättemörkt solpuder så kan det oftast se väldigt smutsigt ut i ansiktet! (Tog lite "fakta" eller vad man säger utav Linda Hallberg så att ni inte tror att jag snor texter..) 

Detta är den foundation som jag använder. Isadora hydralight är en foundation som är vattenbaserad, det betyder att den är rinnigare än tex en puderbaserad foundation. Den passar alla hudtyper och torkar inte ut hyn. Den täcker och ger ett väldigt naturligt resultat!! Toppen. 

Ta vara på dina penslar och borstar.

Det är superviktigt att hålla dina sminkborstar och penslar rena. Då får du både en finare hy och en snyggare makeup. 

Jag är rätt dålig på det själv, med att göra det ofta alltså. Man borde tvätta som en gång i veckan eller iallafall minst varannan vecka.

Du behöver: Schampo, balsam, diskmedel, medelvarmt vatten och dina borstar. 

PENSLAR OCH BORSTAR MED HÅR. (Puderborste, rougeborste, ögonskuggspensel osv).

Till borstar och penslar som har "riktigt" hår tvättar du lättast och bäst med schampo och balsam. Det är liksom som ditt egna hår, man ska ta hand om det väl. Har du en borste som fäller mycket kan detta också göra så att håret sätter sig bättre och inte fäller lika mycket. 

Steg 1. Skölj borsten i vattnet. 

Steg 2. Kupa handen och häll en klick schampo. För sedan borsten i cirklar, kom ihåg att inte trycka eller att ta vatten på skaftet i onödan. Trycker du kan borsten bli sne och dålig/ful och om du tar vatten på skaftet så kan limmet lätt lossna som sedan resulterar till att själva borstet ramlar av. Dock gör det inget att få vatten på skaftet någon gång eller att råka få vatten på det, men skölj den helst inte i det bara för att liksom. Skölj sedan av den i vattnet.

Steg 3. Gör exakt samma sak fast med balsam. Dock kan man bara "massera" in balsamet och sedan skölja ut det. Man behöver inte jobba lika mycket med balsamet som med schampot eftersom att borsten redan är ren då. 

PENSLAR OCH BORSTAR MED SYNTETHÅR. (Foundationborste, concealerborste, ögonskuggspensel osv).

Borstar som har syntethår tvättar du bäst med diskmedel. Det är oftast dessa penslar/borstar som är närmst huden, foundation osv, och då är diskmedlet väldigt bra pga att det är bakteriedödande. 

Steg 1. Skölj den i vatten.

Steg 2. Ta en klick diskmedel och gör samma rörelse med borsten i handen som de med vanligt hår. 

Steg 3. Skölj sedan av borsten och se till att allt diskmedel är bortsköljt. 

 

Steg 4 för båda "sorterna". Tryck ut vattnet ur borsten.

Steg 5. Dra sedan borsten försiktigt på en handduk för att få fort det överflödiga vattnet.

Steg 6. Till sist så lägg alla borstar såhär som på bilderna nedan. Låter du dom stå upp med borstet uppåt så kommer vattnet rinna ner i skaftet = borstet kommer lättare ramla av. Låter du dom stå med borstet nedåt så kan håret bli snett och jobbigt att jobba med senare. Så låt de bara ligga ner på en handduk så blir det bäst. 

Efter detta borde du ha borstar som är som nya! Det tar ett tag om man har mer eller lika många borstar som mig, men det är så värt det!! Allt blir så mycket finare! Kram på er. 

Upp